Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama Ostim Ziyareti

Ekleme Tarihi 20.10.2023

OSTİM’i ziyaret eden Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, “OSTİM çok iyi bir model, Endonezya’da bir endüstri bölgesiyle eşleştirelim” dedi.
Endonezya Ankara Büyükelçisi Achmad Rizal Purnama, Büyükelçilik Ekonomi Müşteşarı yudhi ardian, Birinci Katip Ika Permata Sari Silalahi ile birlikte OSTİM’i ziyaret etti.
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN AYDINOstim Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar ÇelikOSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fatin DagcinarOSTİM Dış Ticaret Koordinatörü Esma Akyüz ve kümelenme yöneticileriyle bir araya gelen Endonezya Büyükelçilik heyeti, sektörel iş birlikleri hakkında görüş alış verişinde bulundu.
--Öncelik ekonomi--
Büyükelçi Achmad Rizal Purnama, Endonezya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önceliğinin ekonomi olduğunu kaydetti. Ankara’da göreve başladığından beri toplantılarının büyük bölümünü özel sektörler gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükelçi, “Savunma, enerji, inşaat ve sağlık sektörlerini önemsiyorum. OSTİM’de bu sektörelrede faaliyet gösteren şirketlerle Endonezyalı şirketler iş birliği yapmalı. Son bir ayda yaptığım ziyaretler sırasında jeotermal alanında Endonezyalı bir şirket Türkiye de yatırım kararı aldı. Sağlık ve ilaç sektöründe de iş birliklerimizin ilerlemesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.
OSTİM’in de katkısıyla Türkiye ve Endonezya arasındaki iş birliği sürecinin ilerletilebileceğini kaydeden Büyükelçi, “OSTİM çok iyi bir model daha yakından incelemeli ve daha detaylı bilgiler almalıyız. Endonezya’ya nasıl uyarlayabileceğimiz hakkında çalışmalıyız. OSTİM’i Endonezya’daki bir endüstri bölgesiyle eşleştirelim ve karşılıklı bilgi ve tecrübe aktarımını sağlayalım.” mesajını verdi.
--“İrtibat ofisinizi OSTİM’de açabilirsiniz”--
OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, D-8 ülkeleri arasında yer alan Endonezya ve Türkiyenin birbirleri için önemli fırsatlar sunduğunun farkında olduklarını belirtti. Büyükelçiyi, OSTİM’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Aydın, “OSTİM olarak, Endonezya’da bir sanayi bölgesi, bir teknopark ve bir üniversite ile eşleştirelim. Somut olarak bizim için çok iyi bir başlangıç olur.” dedi.
Endonezya ve Türkiye arasındaki ticari iş birliklerinin geliştirilmesinde proaktif rol almaya hazır olduklarını kaydeden Aydın, Büyükelçiye, “Endonezya ile ticari iş birliklerinin geliştirilmesinde irtibat ofisinizi OSTİM’de açabilirsiniz. Bizim imkanlarımızı kullanabilirsiniz.” teklifinde bulundu.
OSTİM OSB Bölge Müdürlüğü’ndeki toplantının ardından Büyükelçi ve beraberindeki heyet, Ostim Teknopark Prota Teknoloji Üretim Atölyesi, OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi üyesi Doratek Medikal ve Ostim Savunma Ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) üyesi EMGE Elektro Mekanik Gereçler Endüstrisi A.Ş. firmalarını ziyaret ederek, ürünleri ve üretim teknolojileri hakkında bilgi aldı. 

İlgili Görseller