Endonezya Büyükelçiliği "Resmi Heyet Organizasyonu" Planlama Toplantısı - 15.03.2024

Ekleme Tarihi 21.03.2024

Endonezya Büyükelçiliği "Resmi Heyet Organizasyonu" Planlama Toplantısı - 15.03.2024

OSTİM Yenilenebilir Enerji ve Çevre Teknolojileri Kümelenmesi, OSTİM Dış Ticaret Koordinatörü Esma AKYÜZ ve OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Koordinatörü Semih YİĞİT ile birlikte Endonezya Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği'ni ziyaret ettik. Ziyarette Sayın Ekonomi Müsteşarı Yudhi ARDİAN ile Endonezya Ekonomi İlişkileri Koordinasyon Bakanlığı Bölgesel Rekabet Daire Başkanlığı, Batang Sanayi Bölgesi Yönetimi, Tanjungpinang Serbest Ticaret Bölgesi ve Limanı'ndan katılımcıların yer alacağı heyetin planlaması gerçekleştirildi. 

OSTİM ENERJİK olarak Endonezya'dan gelecek resmi heyetin bir iş formuna dönüştürülmesi ve üye firmalarımızın uzak doğu pazarına ihracat gerçekleştirmeleri amacıyla Endonezya merkezli firmaların da davet edileceği heyet programında OSTİM OSB'nin Batang ve Tanjungpinang Sanayi ve Serbest Ticaret Bölgeleri'ne pilot OSB kurulumu ve ekosistem transferi hakkında görüşmeler gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra OSTİM OSB'de Enerji alanında karşılıklı ticaret masalarının kurulması da amaçlanmaktadır.

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi'nin Nisan ayında gerçekleştireceği ICDDA fuarına ilişkin Endonezya merkezli savunma firmalarının da askeri ateşe vasıtasıyla  program davetlerinin paylaşıldığı toplantıda OSTİM'li firmalarımızın görünürlük çalışmalarına katkı sağlayı hedeflemekteyiz.